+45 6176 4836 kontakt@hoereekspert.dk

Vedligehold af høreapparat

Få fuldt udbytte af dit høreapparat

Rengøring af høreapparater

Der er mange forskellige typer høreapparater, men ens for dem alle er at de skal rengøres på grund af ørevoks.

Ens for alle typer høreapparater verden over er at:

  • Rød farvemarkering = højre øre
  • Blå farvemarkering = venstre øre

Ens for alle høreapparater er også at hvis de ikke er korrekt monteret i øret, eller at øret er lukket til med ørevoks, så vil høreapparaterne hyle.
Hvis disse kriterier er udelukket, og høreapparaterne stadig hyler, skal høreapparatsleverandøren kontaktes.

 

vedlighold af høreapparater_1

Ved denne type høreapparater skal gummiproppen og det hvide filter under proppen skiftes en gang hver måned, eller ved behov. Hvis høreapparatet er tavst, kan det være pga. ørevoks i filtret, eller tid til batteriskifte.

Propper til høreapparater

Propper fås i flere farver og størrelser. De er altid individuelt udvalgt til borgeren, så man kan altså ikke forvente korrekt effekt ved at sætte andre propper på. Desuden kan man risikere, at de falder af i øregangen, hvis man ikke bruger dem, der passer til høreapparatet.

Vedligehold af høreapparater

Filtrene fås også i forskellige udformninger. Brug altid den type som er udleveret sammen med borgerens startpakke, da de ikke alle er ens.

Det hvide filter i den ene ende, skiftes en gang hver måned eller ved behov. Hvis høreapparatet er tavst, kan det være pga. ørevoks i filtret, eller tid til batteriskifte. 

Ens for alle filtre er, at der er en tom split, som bruges til at fjerne det gamle filter. Den føres lige ind, og trækkes lige ud. Bagefter føres den anden split ind, hvorpå det nye filter sidder. Lige ind, og lige ud. Herefter smides det ud, så man ikke kommer til at bruge det igen. Når man bruger det sidste filter kontaktes høreapparatsleverandøren for nye filtre til borgeren.

Der er også et hul, der ses ved siden af filtret. Dette er en ventilation. Det går hele vejen igennem høreapparatet. Ved filterskifte rengøres denne også med en lille tynd pind der følger med borgerens startpakke. Gør det altid fra den ende, hvor batterilågen sidder.

Vedligehold af høreapparater

Ved denne type høreapparater skal der renses med en lille flaskerenser i det gennemgående hul en gang i ugen eller ved behov. Det kan blive nødvendigt, at tage øreproppen af slangen og lægge øreproppen i mildt sæbevand nogle minutter. Herved opblødes snavs og kan derved nemmere skubbes ud efterfølgende med flaskerenseren.

Gummislangen der forbinder proppen med høreapparatet skal skiftes inden den bliver hård, gerne en gang i måneden.
Forsigtigt hives slangen fra proppen og høreapparatet, et høreapparat ad gangen. Der klippes et nyt stykke i samme længde, som det der skal skiftes.

farvemarkering af højre og venstre høreapparat

Det er meget vigtigt at være opmærksom på farvemarkeringerne på proppen samt på høreapparatet, da hvert høreapparat er indstillet efter hver sit øre.

Rød øreprop til rødt høreapparat = højre øre.
Blå øreprop til blåt høreapparat = venstre øre.

Nye batterier og gummislange til ørepropper uden beregning

Batterier til alle typer høreapparater samt batterier til tilbehør som eksempelvis fjernbetjeninger + gummislange til ørepropper, bestilles uden beregning på tlf: 53 53 00 60 eller batterier@oticon.dk.

Nogle batterier holder 3 dage, og andre en uge. Det kommer an på størrelsen af batteriet. Det kan derfor være en god ide at finde nogle faste dage hvor batterierne skiftes, således borgeren er bedst hjulpet hele tiden.

Nyt tilskud til høreapparat hver 4. år

Alle borgere i Danmark er berettiget til nyt tilskud fra regionen hvert fjerde år. Nye høreapparater kan udleveres både via sygehuset og via privat høreapparatsleverandør. I de 4 år har borgeren ret til service på høreapparaterne fra den leverandør, der har tilpasset høreapparaterne.
Vi kommer gerne ud til personalemøde og laver en lille gennemgang af vedligehold og ikke mindst isætning af høreapparater.
Hvis en borger har fået tid til et besøg af Høreekspert for en høreprøve, klarer vi gerne øreskyl. Ørerne bør dryppes på forhånd inden vores besøg.
I er altid velkomne til at kontakte Høreekspert på Tlf: 61 76 48 36

Kontakt os

Ring til os

Send os en mail

Vi kører ud fra

Høreekspert mobile høreklinik godkendt af Force technology

Godkendt høreklinik

Kontakt os