+45 6176 4836 kontakt@hoereekspert.dk

Batterier til høreapparater

Alle borgere i Danmark får batterier uden egenbetaling ved at kontakte Oticon

Hvor får jeg batterier til mine høreapparater?

Alle borgere i Danmark får batterier uden egenbetaling ved at kontakte Oticon. De kan gratis bestilles. Det er din region, der betaler dem automatisk. Det er forskelligt hvilke batterier, der bruges til de forskellige høreapparater. Bruger dine høreapparater fra Høreekspert udskiftelige batterier, så har vi skrevet batterinummeret i det materiale du modtog ved tilpasning af høreapparaterne.

Du kan ringe til Oticon på tlf: 53 53 00 60 eller bestille dine batterier på – www.oticon.dk/batterier

 • Batteristørrelse 10, har en gul farvemarkering.
 • Batteristørrelse 312, har en brun farvemarkering.
 • Batteristørrelse 13, har orange farvemarkering.
 • Batteristørrelse 675, har en blå farvemarkering.
 • Batterier til din fjernbetjening til høreapparaterne, kan også bestilles her. Fjern dækslet på fjernbetjening for at se hvilket nummer der står på batteriet.

 

Høreapparater findes enten med udskiftelige batterier eller som genopladelige høreapparater

Det er regionerne, der betaler for batterierne til høreapparater, hvis dine høreapparater ikke er genopladelige. Du vil typisk få et signal i dine høreapparater i form af en lille melodi, nogle biplyde eller en stemme, der fortæller dig, når du skal skifte batterierne.

Det er forskelligt, hvor lang tid batterierne holder strøm. Det kommer bl.a. an på, hvilke batterier du bruger i dine høreapparater, hvor meget forstærkning, du har i dine høreapparater, og hvor meget du streamer lyd fra andre enheder.

Når du skal skifte batterier, skal du først tage klistermærket/folien af. Lad gerne batterierne ligge i 1 – 2 minutter for at få maksimalt udbytte af batteriet. Det oplades nemlig via luft i meget små huller, der er placeret under folien. Herefter begynder batteriet langsomt at aflade. Det betyder, at du ikke skal forberede dig og trække folie af flere batterier, end du skal bruge. Vær opmærksom på at få vendt batteriet rigtigt, når du skal sætte det i dit høreapparat. Det er typisk den glatte side, der skal vende opad.

Pas på miljøet! De gamle batterier skal afleveres i en genbrugsbeholder til batterier. Smid dem ikke i skraldespanden.

Batteribestilling er gratis for alle høreapparatsbrugere i Danmark uanset, hvor høreapparaterne er fra. De kan bestilles online her: https://www.oticon.dk/hearing-aid-users/bestil-batterier, eller du kan ringe til Oticon på telefon 5353 0060 på hverdage mellem kl. 08.00 – 16.00.

 

Har du genopladelige batterier har du også fået udleveret en oplader ved din høreapparatsleverandør. Det anbefales, at du sætter dine høreapparater i opladeren, når du ikke bruger dem. Det er der flere grunde til:

 • Du ved, hvor de er, når du skal bruge dem igen.
 • Høreapparaterne slukker automatisk, når du sætter dem i opladeren.
 • Der er altid strøm på, når du tager dine høreapparater på igen.
 • Mange opladere har et låg som beskytter kontakten i laderen mod støv.

Typisk vil du have rigeligt med strøm på dine høreapparater til en hel dags brug – Også selvom du skulle streame i flere timer. Skulle det ske, at de ikke holder strøm som forventet eller oplyst, så vil det typisk skyldes:

 • At høreapparaterne er sat forkert i opladeren
 • At opladeren ikke har været korrekt tilsluttet en strømkilde
 • At lithium-ion-batteriet trænger til en udskiftning. I så fald skal du kontakte din høreapparatsleverandør. Du skal ikke selv skifte batterier i genopladelige høreapparater

Kontakt os

Ring til os

Send os en mail

Vi kører ud fra

Høreekspert mobile høreklinik godkendt af Force technology

Godkendt høreklinik

Kontakt os