+45 6176 4836 kontakt@hoereekspert.dk

Taleforståelse

Vi lytter med ørerne – men vi hører med hjernen

Vi lytter med ørerne – men vi hører med hjernen

Når høretab opstår, og vi får høreapparater, så kan vi vel høre alting igen?

Så enkelt er det desværre ikke for alle. I takt med at skader og slitage på de små hårceller i indre øre tiltager, sker der nedsættelse i frekvenser. De nedsættelser kan forstærkes igennem høreapparater.

En anden udfordring der kan opstå, er det vi kalder skelnetab. Når der først er ”skruet op for lyden” ved hjælp af høreapparater, og lyden er kommet til indre øre, skal den derfra videresendes til hørecentret i hjernen.

For nogen kan det være en stor udfordring. Det betyder, at lydende flyder sammen, og det er svært at skille dem ad. Med alderen bliver skelneevnen ikke nemmere. Man kan dog til en vis grad bremse udviklingen af skelnetab ved brug af høreapparater.

Når du får en høretest ved Høreekspert, måler vi også altid taleforståelsen.

 

Hjælp til dig, der har nedsat taleforståelse.

Har du skelnetab kan det være en hjælp at være åben omkring det. Det er vigtigt, at dine omgivelser taler klart og tydeligt til dig, ligesom talen helst skal foregå i nogenlunde ro og foran dig. Sidder du i en forsamling, så placer dig strategisk rigtigt, hvis det er muligt. Til foredrag er de forreste stolerækker at foretrække. På den måde har du støjen bagved dig, og afstanden til foredragsholder er kortest muligt. Herved får du nemmere ved både at høre og se (mundaflæse).

I alle kirker og i nogle foredragssale er der mulighed for at bruge din teleslynge. Hvis du ikke har mulighed for teleslynge i dine høreapparater, har vi hos Høreekspert mulighed for at hjælpe med forskelligt tilbehør til høreapparaterne, der forkorter afstanden til fx foredragsholderen. Ved første besøg tager vi altid en samtale med dig, om hvad du har brug for.

Kontakt os

Ring til os

Send os en mail

Vi kører ud fra

Høreekspert mobile høreklinik godkendt af Force technology

Godkendt høreklinik

Kontakt os