+45 6176 4836 kontakt@hoereekspert.dk

Tilskud til høreapparater

Hvordan for du offentlig tilskud til høreapparater?

Alle borgere i Danmark han få et offentlig tilskud fra regionen

Alle borgere i Danmark han få et offentlig tilskud fra regionen. For at opnå offentligt tilskud skal dine nuværende høreapparater være mindst fire år gamle. Hvis du ikke har haft høreapparater tidligere, skal du have en henvisning fra ørelægen. Ørelægen skal undersøge om du har nogle øresygdomme, du skal behandles for, før du kan få henvisning til høreapparatsbehandling.

Alle borgere i Danmark over 18 år med et ukompliceret høretab, vælger selv, om det offentlige tilskud skal bruges i offentligt eller privat regi.

 

Årsager til offentligt tilskud til høreapparatsbehandling

Høretab er vigtigt at få behandlet, fordi det er med til at give os øget sundhed, både fysisk og mentalt. Høretab er et stort samfundsproblem, hvilket er en del af årsagen til at vi i Danmark kan få et offentligt tilskud til høreapparater. Undersøgelser har vist at:

 • Tidlig demens kan bremses, fordi hjernen aktiveres når vi kan høre hvad der foregår omkring os.
 • Nattesøvnen forbedres, fordi vi ikke skal anstrenge os hele dagen for at høre. Når nattesøvnen er god, øges vores fysiske og mentale sundhed også.
 • Vi fastholdes i sociale relationer, og dermed mindskes ensomhed. Når vi bevarer vores sociale relationer øges vores mentale sundhed, og dermed også vores fysiske helbred.
 • Faldulykker mindskes, fordi vores hjerne bliver aktiveret med høreapparater, og gør os mere opmærksomme. Derudover kan man ofte nemmere retningsbestemme, hvorfra lyde kommer og derved nemmere orientere sig.
 • Høretab giver ofte misforståelser i jobsituationer. Undersøgelser har vist at personer med ubehandlet høretab, har svært ved at fastholde jobs.
 • Hjernen er som en muskel. Hvis den ikke holdes i gang med alle lydene og talen omkring os, bliver den doven og slap. Vi mennesker har tendens til at melde os ud af samtalen, når vi hører dårligt. Når vi begynder at smile og nikke uden at have hørt, hvad der blev sagt, så er det tid til at tage kontakt til os og få en uforpligtende høreprøve.

Offentligt tilskud

Alle borgere i Danmark over 18 år med et ukompliceret høretab, vælger selv, om det offentlige tilskud skal bruges i offentligt eller privat regi

 • Ved høretab på begge ører, modtager du 6.585 Kr.
 • Til første høreapparat modtager du 4.200 Kr.
 • Til andet høreapparat modtager du 2.385 Kr.
 • Det offentlige tilskud er for alle, uanset indtægt og formue.
 • Når du får udleveret høreapparater fra Høreekspert, sørger vi for at søge det offentlige tilskud for dig.

Tilskud fra
Sygeforsikringen Danmark

Som medlem af sygeforsikringen ”danmark”, kan du få tilskud til høreapparater.

 • Er du medlem i gruppe 1, modtager du 1500 Kr. pr. høreapparat.
 • Er du medlem i gruppe 2, modtager du 1500 Kr. pr. høreapparat.
 • Er du medlem i gruppe 5, modtager du 1000 Kr. pr. høreapparat.

Dog kan du maksimalt modtage 50% af din egenbetaling fra ”danmark”

Når du får udleveret høreapparater fra Høreekspert, sørger vi for at sende ind til sygeforsikringen ”danmark” for dig.

Helbredstillæg

Hvis du har et helbredstillæg (medicinkort) kan det også bruges til høreapparatsbehandling hos Høreekspert. Du kan være berettiget til helbredstillæg hvis du er folkepensionist og ikke har en formue på mere end 93.000 Kr. Hvis din personlige trækprocent er på 100%, kan du få dækket 85% af egenbetalingen på høreapparater fra Høreekspert. Kontakt Udbetaling Danmark for at høre om du kan få et helbredstillægskort 

 • Når du får udleveret høreapparater fra Høreekspert, sørger vi for at søge helbredstillæget for dig.
Køb dine høreapparater med delbetaling

Køb dine høreapparater med delbetaling

Nem og enkel betaling med SparXpres

Vi er glade for at kunne tilbyde dig mulighed for delbetaling via SparXpres. Det kan være det, der gør, at du nu får nemmere ved at vælge lige netop de høreapparater, der passer til dig og dine behov.

Kontakt os

Ring til os

Send os en mail

Vi kører ud fra

Høreekspert mobile høreklinik godkendt af Force technology

Godkendt høreklinik

Kontakt os